Grav selv

Betyr at du som kunde (grunneier) graver fiberen fra egen tomtegrense og inn til husvegg.

Slik graver du selv

  1. Vår entreprenør legger til rette for videreføring av fiber ved tomtegrensen din. De legger igjen kveil med fiberrør, peilesnor og kabelnett (rødt plastnett) som du skal benytte. Dermed er det klart for deg så du kan  ta fatt på arbeidet.
  2. Start med å rulle ut fiberrør, peilesnor og kabelnett på bakken fra punktet hvor entreprenør har lagt igjen materiell, og korteste veg frem til husvegg (hvis annet ikke er avtalt). Sjekk at det er minimum 1 meter fiberrør og 1 meter peilesnor til overs ved husveggen, men ikke kapp fiberrøret eller peilesnoren. Montør gjør dette når han kobler fiberen til skjøteboksen på husveggen.
  3. Grav en grøft som er minimum 30 cm dyp i den traséen der du la ut fiberrøret og peilesnoren. Bruk gjerne en smal spade, så går arbeidet lettere.
  4. Når du er ferdig med å grave rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du fiberrøret og peilesnoren i grøften. NB!Pass på at det ikke blir knekk på røret. Fiberrøret må ikke krummes mer enn omkretsen på en vanlig CD-plate.
  5. Fyll igjen 10 cm av grøften med steinfri masse (gjerne sand eller hagesingel rundt røret) og legg kabelnettet på toppen av massen. Etter kabelnettet er lagt, fyller du grøften med samme masse som du gravde opp. Avvent med å fylle de siste 30 cm av grøften inn mot husvegg inntil fiberen er aktivert hos deg. Fiberrøret må være godt synlig ved husveggen, slik at montøren som skal gjøre koblingen til veggboksen, finner det når han kommer.

spørsmål og svar

Vi beklager, det er tekniske problemer som gjør at du ikke får filtrert.

Finner ingen spørsmål og svar med angitt filter.

Om graving